Svjetske destinacije za vaš medeni mjesec

Svjetske destinacije za vaš medeni mjesec

Ako vaš medeni mjesec planirate provesti u stilu pravih jet-setera, predlažemo vam nekoliko najatraktivnijih svjetskih destinacija koje će vas na prvi pogled ostaviti bez daha. U ljetnoj sezoni parovi se najčešće odlučuju za egzotična mjesta s pješčanim plažama uz more gdje je romantika zajamčena.

Autor: Renata Cisar

Lana’i, Havaji

Jedno od najegzotičnijih mjesta koje možete zamisliti je otok Lana’i na Havajima. Idealan je za parove koji ne vole previše turistički napućena mjesta, a nudi udobnost kakvu možete samo poželjeti. Tamo postoje dva kompleksa odmarališta u kojima ćete pronaći luksuz poput parne kupelji s eukaliptusom. Možete uživati na plaži Hulopoe ili posjetiti Shipwreck Beach gdje kao atrakcija još postoje ostaci velike povijesne bitke iz 2. svjetskog rata. Nikako ne propustite predivne dupine koje možete vidjeti u obližnjoj uvali.

Koh Tao, Tajland

Jedan od najljepših otoka na Tajlandu je Koh Tao. Već na prvi pogled očarat će vas bogata kultura, nevjerojatni budistički hramovi i egzotična tajlandska kuhinja. Dok ćete u glavnom gradu Bangkoku ostati zbunjeni zbog silne gradske vreve i vlage u zraku, brojne destinacije duž obale pružit će vam fantastičan i opuštajući odmor. Na Koh Taou možete iznajmiti moped i obići prekrasne pješčane plaže, a ljubitelji ronjenja ovdje će otkriti jedan potpuno nov i čaroban podvodni svijet.

Fernando de Noronha, Brazil

Za razliku od brazilskih gradova Rio i Sao Paolo u kojima vlada poprilično kaotična atmosfera, otok Fernando de Noronha nudi vam mirno i relaksirajuće uživanje na svojim predivnim plažama. Priroda ovog prekrasnog otoka na obali Brazila potpuno je ekološki zaštićena. Možete se smjestiti u bungalovima na Pousada Maravilhi koji su jedini na ovom otoku smješteni uz ocean.

Huatulco, Mexico

Za miran i opuštajući medeni mjesec u Meksiku, Huatulco je za vaš medeni mjesec idealna destinacija. Dok Cancun i Cabo San Lucas privlače svjetski poznate face i nude živahan i raznovrstan noćni život, u Huatulcu vas očekuje netaknuta priroda te uvale i pješčane plaže uz savršeno čisto more kakvima se najčešće divimo na razglednicama. Svaki apartman u Quinta Real Huatulcou ima jacuzzi i prekrasan pogled na ocean.

Barbuda, Karibi

Romantična atmosfera, nepregledne pješčane plaže i tipično karipsko vrijeme odlike su otoka Barbuda. Za parove koji žele provesti miran i ležeran medeni mjesec, a obožavaju duge šetnje pješčanim plažama uz more Barbuda je savršena destinacija. Ukoliko se na trenutak zaželite burnog noćnog života, možete posjetiti Antiguu koja je udaljena svega 20-ak minuta leta. Na Barbudi možete uzeti apartman u hotelu The Beach House, ispred kojeg možete roniti ili se odmarati u lounge baru s bazenom.

Zanzibar, Tanzania

Jedna od najatraktivnijih svjetskih destinacija za vaš medeni mjesec je tanzanijski otok Zanzibar u kojem ćete doživjeti bogatu kulturu i egzotični ambijent, a možete prošetati savršeno bijelim pješčanim plažama uz Indijski ocean. Zbog povijesnog utjecaja Perzije, Europe i Afrike ovdje ćete na jednom čarobnom mjestu susresti neobične spojeve i kontraste. Možete odsjesti u jednoj od vila na Mnemba Island Lodgeu, smještenim na privatnom otoku u sjeveroistočnom dijelu Zanzibara te posjetiti nacionalni park i otići na safari.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook