Cvjetni aranžmani i svijeće za crkveno vjenčanje

Cvjetni aranžmani i svijeće za crkveno vjenčanje

Uz dekoriranje doma, kao i mjesta na kojemu će prirediti svoje svadbeno slavlje, budući mladenci moraju se pobrinuti i za uređenje crkve u kojoj će se održati sam obred vjenčanja. Mnogo je različitih kombinacija kojima možete uljepšati unutrašnjost crkve, a u tome će vaš najveći adut biti decentni cvjetni aranžmani.

Autor: Renata Cisar

Ukoliko planirate crkveno vjenčanje, prvi korak je da nekoliko tjedana ranije odete u crkvu i dobro promotrite njezinu unutrašnjost. Bez obzira kako će crkva na dan vašeg vjenčanja biti ukrašena, nastojte da to bude što elegantnije i decentnije. Naravno, važno je poštivati stil u kojem je crkva sagrađena kako bi sve bilo u savršenom skladu.

Ukoliko ranije niste bili na crkvenom vjenčanju, svakako otiđite u subotnjem terminu kada se obredi najčešće održavaju. Na licu mjesta najbolje ćete dobiti dojam o tome kako želite da unutrašnjost izgleda tijekom vaše ceremonije. U svakom slučaju, tijekom planiranja vjenčanja zakažite sastanak sa svećenikom ili časnom sestrom kako biste unaprijed dogovorili detalje oko uređenja crkve. Oni će vam dati sve potrebne savjete i odgovore na pitanja o tome kakvi su ukrasi i cvijeće prikladni za dekoraciju.

Što se tiče cvjetnih aranžmana, nastojte da oni budu što svjetlije boje, po mogućnosti bijele jer je to boja koja će se najbolje uklopiti u tamnu unutrašnjost crkve. Klupe i stolice unutar crkve možete ukrasiti košaricama sa svježim sezonskim cvijećem i zelenilom ili, pak, cvjetnim vijencima. Idealno je da se za cvjetne dekoracije koristi krupnije cvijeće i zelenilo, primjerice, gerberi, margarete, ljiljani i slično, kako bi njihova raskoš i ljepota došla do punog izražaja.

Ukoliko ste osjetljivi na mirise, također pripazite da vaši cvjetni aranžmani ne budu pretjerano intenzivnog mirisa. U dogovoru sa svećenikom ili časnom sestrom, cvjetni aranžmani mogu se postaviti kod ulaznih vrata u crkvu, na oltar ili oko njega, na postamente ili u vaze. Osim cvijeća, unutrašnjost crkve može se ukrasiti i svijećama koje će pojačati dojam romantike i intimne atmosfere. Njihovo postavljanje također ovisi o dogovoru, a mogu biti u samostalnim zdjelama, vazama, na stepenice crkve, niz stazu kojom prolaze mladenci ili oko cvjetnih aranžmana.

 

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook