Park želja za vaše bajkovito vjenčanje

Park želja za vaše bajkovito vjenčanje

U Rakovom potoku, idiličnom mjestašcu pokraj Samobora, niče jedinstveni Park želja koji je od studenog mjeseca ove godine na raspolaganju za organizaciju vjenčanja i drugih većih svečanosti. Za izdanje i portal Dani vjenčanja: Renata Cisar

U ovoj prekrasnoj zelenoj oazi, koja je zimi ogrnuta debelim snježnim prekrivačem, budućim će se mladencima ispuniti sve želje kako bi njihovo vjenčanje u potpunosti izgledalo bajkovito.

Franja catering je već godinama sa svojom ponudom prisutan na događanjima u rasponu od velikih međunarodnih događaja pa sve do malih intimnih domjenaka. Među tim eventima vrlo česta su i vjenčanja. Bilo kakvo vjenčanje na otvorenom u Zagrebu i okolici do sada je uglavnom bilo svedeno na postavljanje iznajmljenog šatora i na otvoren prostor koji nije posebno prikladan za tu namjenu. Tim Franja cateringa želio je napraviti nešto drugačije, specifični otvoreni prostor koji će imati posebnu ponudu. Park želja, premda u prvom redu osmišljen za vjenčanja, namijenjen je i ostalim slavljeničkim prigodama.

Park nadopunjava dosadašnju ponudu u kojoj su dvije dvorane za vjenčanja, jedna za 100 i druga za 200 ljudi. Dvorane uspješno posluju, a nakon niza godina uspješnog poslovanja i komunikacije s klijentima, s Parkom želja ostvarena je kompletna ponuda. Neposredna blizina zatvorenih sala za evente jedna je od velikih prednosti Parka jer, ukoliko vremenske prilike ne dopuste boravak na otvorenom, ipak se može računati na zadovoljavajuću alternativu. U Parku će biti montiran i šator za oko 250 ljudi, specifično dizajniran za ovaj prostor. Već iduće godine u sklopu ponude, predviđen je i mali obiteljski hotel koji će u potpunosti zaokružiti cjelinu.

Ideja je rezultat timskog razmišljanja svih zaposlenika Franja cateringa. Mladenci sve češće žele svoje vjenčanje održati na otvorenom, a kako je lokacija Franja cateringa Rakov potok, simpatično mjesto kraj Samobora s izobiljem zelenila, logično je bilo proširiti ponudu na vanjski prostor. Inače, u svim poslovnim odlukama sudjeluje kompletan tim koji je u cjelini zaslužan za uspješno poslovanje restorana i cateringa i u ovim kriznim vremenima – kazao nam je direktor tvrtke Željko Franja.

Park želja nastao je kao plod dugogodišnje suradnje s arhitekticama Margitom Grubiša i Ivanom Žalac iz tvrtke Skroz d.o.o., koje su do sada nagrađivane na više arhitektonsko urbanističkih natječaja. Park želja je projekt čijim je idejnim pokretačima investitor, s punim povjerenjem, dao potpuno otvorene ruke, a u njegovoj realizaciji i koncepciji oblikovanja nije bilo dodatnih intervencija.

- Kako je tim Franja catering  došao s idejom da žele napraviti nešto drugačije, posebno i specifično, pokušali smo to slijediti dizajnom. Park želja zamišljen je kao Park skulptura bajkovitog, vilenjačkog karaktera. Kao inspiracija bi se mogla navesti Šuma Striborova ili neka druga čarobna šuma iz bajki. Naravno, riječ je o inspiraciji u smislu atmosfere, ambijenta. Trebao je to biti Park s biljkama koje nećete pronaći nigdje drugdje, gdje ćete se osjećati kao u nekom paralelnom svemiru, izvan vremena. Da bismo u tome uspjeli, dizajnirali smo artificijelne biljke – velike latice koje ovisno o broju i postavu prihvaćaju različite funkcije, primjerice, sjenica za vjenčanja na malom jezeru može se koristiti i kao pozornica ili prostor za  posluživanje pića i hrane. Urbana oprema u vidu klupa, koševa za smeće te svih ostalih elemenata u Parku također je posebno dizajnirana i rađena samo za ovaj Park i nadovezuje se na istu ideju – otkrila nam je arhitektica Ivana Žalac.

Treća autorica je Nataša Avakumović, dipl. ing. uređenja krajolika koja se nadovezala na inicijalnu ideju Parka želja odličnim projektom hortikulture pa je tako zamislila biljke s bijelim cvatom, a od drveća breze i magnolije čime je naglašen bajkovit i pomalo romantičan karakter Parka. Važan dio Parka čine i dva mala jezerca s vodenim biljkama.

Prema željama investitora, koji je s punim povjerenjem prihvatio dizajn, Park je u potpunosti izveden onako kako je i zamišljen i tu nije bilo kompromisa. Važno je bilo prenijeti ideju, u čemu je pokretačima projekta pomogla bravarija Kovačević. Njihovi su majstori unaprijedili projekt svojim idejama izvedbe, a svi elementi većim dijelom su ručno oblikovani te je svaki na svoj način drugačiji.

Prvi se mladenci u Parku želja očekuju u studenom mjesecu ove godine. Iako je otvoren, prostor će se moći koristiti tijekom čitave godine kao prateći prostor uz šator i restoran, a zimi će pod debelim snježnim prekrivačem posebno doći do izražaja njegov bajkoviti karakter.

Za se informacije možete kontaktirati:

FRANJA obrt za ugostiteljstvo

Samoborska cesta 214, 10436 Rakov Potok,  1 6586 053;

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook