Kako izraditi adventski vjenčić

Kako izraditi adventski vjenčić

Vjerujem da je mnogima od vas ovo prvi advent u braku te da želite da bude poseban. Adventski vjenčić koji ste sami napravili sigurno će tome pomoći.

Autor: Renata Lovrenčić, Cvjetna galerija RL

Kako bi izrada bila što jednostavnija pokazati ću vam izvedbu u nekoliko koraka!

Za početak morate nabaviti nekoliko stvari:
 
- Slamnatu podlogu okrulog oblika
- Bor kojim ćete oplesti slamnatu podlogu
- Žicu ili tzv. zeleni vikler da ne odudara od boje bora
- Tanjuriće metalne ili držaće svijeća
- Ukrase poput češera, keksiće medenjake, sitnije i krupnije kuglice i zapravo sve što vi želite da vam bude na vašem adventu!
- Svakako si nabavite pištolj za silikon, on vam puno toga olakšava u izradi!
 
Korak br. 1

Odrežite na kratko par grančica bora ljepšeg vrha i omotajte ga žicom jedan do dva puta, nakon toga prislonite pušlek na slamnatu podlogu i još omotajte dva puta da se pričvrsti za podlogu, nadalje nastavite rezati kraće grančice i u smjeru suprotnom od kazaljki na satu nastavljate povezivati dok ne dobijete pravilan oblik i gustoću podloge!

Možda će vam u početku biti malo nespretno ali vrlo brzo ulovi se tzv. grif.

Korak br. 2

Kada ste dovršili pletenje dolazi red na ukrašavanje. Prvo što morate učiniti je pričvrstiti podloške za svijeće silikonskim pištoljem. Ako ih nemate, mogu vam poslužiti štapići za roštilj tako da vrh malo zagrijete i odmah probušite dno svijeće ostatak štapića odrežete na kratko i utisnete u podlogu!

Korak br. 3 i 4

Kada ste postavili svijeće, na red vam dolaze ostali ukrasi i na kraju završite jednom ili dvjema lijepim mašnama koje će vam odgovarati uz dekoraciju na adventu!

Mislim da ćete se bez problema snaći u izradi i da su vam moju naputci pomogli.  Uz malo truda i mašte napraviti ćete najljepši adventski vjenčić i učiniti svoj prvi zajednički Božić posebnim!

 

Lijep pozdrav!!!

Vaša Renata!

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook