Kako smršavjeti prije vjenčanja

Kako smršavjeti prije vjenčanja
Muke po kilogramima…

Autor: Ivana Belić; Photo: Studio Fidelis

Vječna i nepresušna tema – kako izgubiti višak kilograma?! Panika nas najviše uhvati prije ljetnih mjeseci kada se moramo skinuti u kupaći kostim i izići pred gomilu na plaži, no postoji još jedan trenutak u životu kada nam je pitanje imamo li kilu ili pet viška od presudne važnosti. Dan je to kada želimo zablistati, biti najljepši, najzgodniji – dan našeg vjenčanja.

Važno je krenuti na vrijeme, jer najgore što možete učiniti za vlastito zdravlje je prionuti izgladnjivanju. Time ćete si donijeti više štete nego koristi posebice u vrijeme kada će vam trebati što više energije i snage, jer imat ćete puno toga za organizirati i uskladiti.

Pravilo broj 1 – 30 MINUTA

Svaki dan odvojite 30 minuta za vježbu. Bilo da je riječ o trčanju, vježbanju uz DVD u vašem dnevnom boravku, svejedno. Važno da pronađete tih 30 minuta i posvetite ih sebi i isključivo vježbi. Koncentrirajte se na onaj dio tijela koji vam se najmanje sviđa, a voljeli biste to promijeniti.

Pravilo broj 2 – redoviti obroci

Važno je jesti zdravo jer samo ćete se tako osjećati i izgledati dobro. Nemojte se izgladnjivat. Neka vaši obroci budu redoviti. Jedite u manjim količinima, ali jedite više puta dnevno. Pobrinite se da si dnevno organizirate pet manjih obroka. Nemojte odustati kad se spusti noć i kada uz dobar film poželite pizzu.

Pravilo broj 3 – pokrenite se

Izađite iz zone poznatog i probajte nešto novo, nešto što niste nikada. Ako ne znate rolati naučite! Ako nikada niste planinarili probajte i to. Tako ćete svoju fizičku aktivnosti učiniti zabavnijom a možete se rješiti i nekih strahova koje ste do tada možda imali.

Pravilo broj 4 – izbjegavajte alkohol

Vjerujemo da ćete poželjeti izaći s prijateljicama nakon napornih planiranja i organiziranja, no pokušajte izbjegavati alkohol, jer deblja i budi apetit. Ako baš morate i ne možete odoliti zadržite se na jednoj čaši.

Pravilo broj 5 – budite dosljedni

Držite se onoga što ste si zacrtali i ne odustajte. Nema – danas ću malo prekršiti, pa sutra neću ništa jesti cijeli dan – od toga ćete se iscrpiti i vrlo brzo odustati.

Ako ćete se pridržavati naših savjeta garantiramo vam da ćete u vjenčanici izgledati upravo onako kako ste oduvijek željeli!

 

 

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook